Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-04-2019  

Stadhuis van Oud wordt Het Stads Huis


Het karakter van de buitenzijde blijft behouden, maar wat speelser door hier en daar een balkon te plaatsen in de te vervangen gevelelementen.
De grootschalige vernieuwbouw tot 'Het Stads Huis' vergt een investering van circa 20 miljoen euro.
Afbeelding: Bouwfonds Property Development (BPD)
 

ALMELO – Geroemd in Nederland en vooral Rotterdam, wijlen architect J.J.P. Oud ontwerper van het vroegere stadhuis. Een kantoorkolos van ruim 17.000 m2 gebouwd volgens het principe betonskeletbouw waarbij nagenoeg alle wanden gestript kunnen worden. Jaren dreigde sloop maar onder bezielend aanvoerderschap van de Almelose architect Guus Zeillemaker werd die dreigende sloop evenzo bevochten vanwege juist de verdienste van ontwerper Oud.
Uiteindelijk wist makelaar en projectontwikkelaar Gerard Assen investeerder en ontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) zo ver te krijgen de reeds bestaande herontwikkelingsvisie nader uit te werken, nadat eerder de gemeente Almelo niet in zee wenste te gaan met een andere investeerder.

Inmiddels hield BPD een inloopavond in het vroegere stadhuis als eerste stap om geïnteresseerden voor een woonappartement in het nieuw te noemen ‘ Het Stads Huis’ te laten inschrijven voor meer informatie. Inhoudelijk was er nauwelijks nog iets bekend hoe de te realiseren 92 appartementen in 18 types er uiteindelijk gaan uitzien, maar de opkomst kon toch groot genoemd worden. Wonen in de binnenstad is dan ook ‘hot’, vooral ook omdat de binnenstad een metamorfose ondergaat.
Naast de voornoemde koop- en huurappartementen, komen er in ‘Het Stads Huis’ tevens ruimtes voor gezondheids- en horecavoorzieningen met een snufje cultuur. Ook wordt een huismeester aangesteld voor het verrichten van ‘hand- en spandiensten’. 
Begin volgend jaar wil men met de vernieuwbouw tot ‘Het Stads Huis’ beginnen. Bent u geïnteresseerd in een appartement groot of wat kleiner en wilt u op de hoogte blijven? Schrijf dan in via; www.almelo-nieuwbouw.nl om te worden geïnformeerd.

Archief
Terug naar vorige pagina