Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-03-2019  

Anne Wenzel mag kunstwerk havenkom maken

Almelo kiest voor ijsvogels aan de havenkom
 

ALMELO - Bijna 3.000 inwoners stemden op één van de 3 ontwerpen voor een kunstwerk aan de nieuwe havenkom. Vrijdagmiddag maakte wethouder Jan Martin van Rees de winnaar bekend. Het kunstwerk ‘drie ijsvogels’ van kunstenaar Anne Wenzel is veruit favoriet onder de stemmers. Liefst 58% koos voor deze 3 keramieken vogels.

De gemeente liet de keus voor een kunstwerk aan de nieuwe havenkom over aan inwoners. Naast de ijsvogels van Anne Wenzel konden inwoners kiezen uit ‘kikker en Argonaut’ van Q.S. Serafijn of de ‘Almeloase’ van Rob Sweere. “Zowel op social media als tijdens het stemmen op de markt bleek dat inwoners de ijsvogels omarmden”, vertelt wethouder Jan Martin van Rees. “Deze vogels gaan voor nog meer beleving zorgen zodra de haven en het plein eind dit jaar klaar zijn.”

Rust, natuur en gezelligheid

De ijsvogels van Anne Wenzel symboliseren de rust, gezelligheid en de natuur in en rondom Almelo. Inspiratie voor de ijsvogels haalde de kunstenaar onder meer uit de gesprekken die zij had met inwoners en ondernemers tijdens de speeddates eind 2018. Daarnaast is ze regelmatig in de stad wanneer ze haar Almelose schoonfamilie bezoekt. Wenzel kent Twente bovendien nog goed uit de tijd dat ze aan de AKI in Enschede studeerde.

Vorst- en vandalismebestendig
Wenzel gaat de metershoge ijsvogels in haar atelier nu met de hand opboetseren. Daarbij krijgen de vogels meer detail. Ook de glazuren krijgen meer kleurschakeringen en diepte. Wenzel zorgt ervoor dat de kunstwerken straks zowel vorst- als vandalismebestendig zijn. Het streven is dat zowel de drie vogels, de havenkom als het vernieuwde plein in het najaar van 2019 opgeleverd worden.
bron: Gemeente Almelo

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina