Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2019  

WOZ-aanslag zorgt voor schrik

 

ALMELO – Het is maart en dan hebben de meeste Almelose burgers en bedrijven de gemeentelijke belastingaanslag ontvangen. Nu zou dat volgens de gemeentelijke begroting 2019 nog acceptabel zijn, omdat rioolheffing en afvalstoffenheffing deels tegen elkaar kon worden weggestreept door een verlaging en verhoging. Volgens criticasters zit de tegenvaller echter in de onroerendgoedbelasting die wordt berekend naar de WOZ-waarde van het onroerend goed.
dat nu kan tot grote verschillen leiden, want de waarde van huizen kruipt nu al een paar jaar gestaag omhoog, maar ook nog eens verschillend. Een huisje in een volkswijk is bijvoorbeeld minder in waarde gestegen dan een luxe villa met een grote tuin Zo vernamen wij al een stijging van 12,18 procent (in geld) over een aardig optrekje.

Is zo’n forse verhoging juist? Het zou kunnen maar evengoed ook niet. Niet altijd komen de referentiewaardes overeen met uw woning. En Almelo is niet Enschede of Amsterdam waar de prijzen helemaal de pan uitrijzen. Bovendien zijn vrijstaande woningen niet altijd direct vergelijkbaar en vaak al helemaal niet in uw directe woonomgeving.
Nu zijn er specialisten die deze WOZ-waarden ‘bevechten’ en dat kan voor jaren voordelen opleveren. Soms ook helpt alleen al een ‘belletje’ naar het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente in Hengelo. Want in de afgelopen jaren hoorden wij voorbeelden dat ook dit soms direct een bescheiden voordeel kon opleveren.
Kortom schroom niet, bel en/of dien schriftelijk (massaal) een bezwaar in. Niet geschoten is geen prijs!
Kijk op www.gbtwente.nl  voor meer info.

PS
Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente voert de aanslagen uit voor de Twentse gemeenten Almelo, Berkelland, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand. Ook de Gelderse gemeente Bronckhorst is klant bij GB Twente dat binnenkort verhuist naar een ander onderkomen en ook nog eens ter gelegenheid een nieuw logo krijgt voor al het drukwerk en aanslagen. Ze houden blijkbaar geld over van de gemeenten die voor de diensten betalen.
En dan nog dit. Betalen via automatische incasso is nu beperkt tot 4 terrmijnen. Men wil dus sneller innen!

Archief
Terug naar vorige pagina