Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-02-2019  

Woning Nieuwstraatkwartier-actie half jaar op slot

 

ALMELO – De Almelose burgemeester Gerritsen heeft van zijn bevoegdheid inzake de ‘Wet Damocles’ gebruik gemaakt om een woning in de Ossenkoppelerhoek voor een half jaar te sluiten. De particuliere woning was één van de panden die in september vorig jaar werden binnengevallen door de politie, belastingdienst en defensiemedewerkers bij een grootscheepse actie in het Nieuwstraatkwartier en elders in de stadt in de bestrijding van georganiseerde drugshandel en ondermijning waarvan de hoofdverdachten in het Nieuwstraatkwartier wonen.
Gerritsen wachtte in deze kennelijk op de uitspraak van de rechter die gisteren uitsprak dat woningstichting Beter Wonen elders in de stad het huurcontract kon ontbinden van huurders waar een voorraad van 95 gram hennep werd aangetroffen. Vanuit dit huis werd niet gehandeld. Dit gezin woont echter niet in het Nieuwstraatkwartier, maar de man des huizes wordt wel verdacht van betrokkenheid binnen het grootscheepse onderzoek van september.
Een dag nadat de rechter het huurcontract ontbond, heeft Beter Wonen tegen RTV Oost gemeld dat mogelijk de echtgenote met haar 3 kinderen en 2 pleegkinderen een herkansing krijgt. Daarvoor wordt met instanties overlegd. Tegen deze uitzetting kwam fel verweer van de huisarts van het gezin omdat het juist zo goed ging met de pleegkinderen. Nu zijn de kinderen onder psychische bijstand vanwege de heftigheid waarmee de inval in de vroege ochtend gepaard ging. Een der kinderen keek daarbij in de loop van een pistool van een politieman.
 
Enkele weken geleden al werd door burgemeester Gerritsen een waarschuwing afgegeven met een termijn van 2 jaar aan een gezin op De Riet om binnen die termijn niet weer als ‘licht betrokkene’ bij drugshandel aangemerkt te worden. Mocht het binnen die termijn wel zover komen, volgt onmiddellijk huisuitzetting.

Archief
Terug naar vorige pagina