Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2019  

Pooksbelten wordt geen Gravenloo


Na het plan 'Welness' met meerdere ondernemers, kan nu ook een streep door 'Park Gravenloo'.
 

ALMELO – Sinds de sluiting van de voormalige camping Pooksbelten eind 2008, passeerden diverse plannen de revue waaronder een luxe welnessresort. De directie van Preston Palace werd de volgende eigenaar en ontwikkelde op papier het 6 hectare metende Park Gravenloo, een recreatiepark omvattende horeca, speeltuin, speelvijver, klimbos en gevarieerde overnachtingsmogelijkheden van boomhut tot wigwam en van overdekt kamperen in glazen paviljoens tot luxere vakantiebungalow.
Vier jaar duurde het overleg met de gemeente maar investeerder Carlo Slag en zijn partners in Preston Palace trekken de stekker uit Park Everloo omdat volgens zeggen de gemeente (lees B&W) het plan niet passend vinden in de omgeving. De voormalige camping ligt aan de Robbenhaarsweg en de oevers van het Almelo-Nordhornkanaal namelijk aardig ingesloten achter de villawijk Almelo NoordOost en grenst ook nog eens aan het grafelijk domein van Huize Almelo.
Carlo Slag noemt het in Tubantia een gemiste kans voor Almelo. De ondernemer lag ook al onder vuur vanwege zijn Amerikaanse ‘schoolbus’ die hotelgasten van Preston Palace voor een dagtrip naar het centrum van Enschede vervoert. Vroeger ging dat nog per ‘treintje’ naar de Almelose binnenstad maar die wordt door Slag ondermaats genoemd.

Archief
Terug naar vorige pagina