Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-02-2019  

Kreta laat iets moois boven water komen


Kreta laat iets moois boven water komen!
Ontwerp: PR8 Architecten
 

ALMELO – Al 20 jaar zijn de gebroeders Gabriël en Stefan Urucoglu de uitbaters van Restaurant Kreta. Twee decennia hard werken en nu een groots plan om iets moois boven water te laten komen in de zich vernieuwende binnenstad.
De kern van het bedrijf is het historische portiershuisje van het vroegere Van Heek Scholco. De schoorsteenpijp staat eveneens nog fier overeind al is de hoogte ingehaald door de tijd. Het restaurant wordt geheel opgeknapt, maar de meest gedurfde vernieuwing wordt toch wel de  compleet doorzichtige terrasomheining inclusief het doorzichtige dak om zicht te kunnen houden op het stadsmonument uit de glorietijd van de Twentse textiel.

PR8 Architecten tekende voor het fraaie ontwerp van het vernieuwende Kreta dat ook in koudere jaargetijden voor enige extra reuring in de stadsvijver wil zorgen. ‘Op papier ziet het er goed uit’, kan de stadsarchitect al vast zeggen. Nu nog wat gondeltjes of een Enterse zomp door de naar de markt te verlengen waterweg. Dat wordt een mooie ansichtkaart!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina