Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-02-2019  

Innovatief zonnedak van Emergo Almelo en Velux

 

ALMELO – De Almelose fabrikant van prefabdaken Emergo heeft in samenwerking met dakraamspecialist Velux vandaag op de Bouwbeurs een geïntegreerd prefab-zonnepanelendak geïntroduceerd onder de naam Navitect II.
Het energiedak Navitect II heeft alle voordelen van zonnepanelen, biedt door de integrale aanpak en fabricage gegarandeerde kwaliteit en is snel en op maat leverbaar. Bovendien zorgt het ervoor dat de ruimte onder het dak leefbaar is dankzij daglicht en frisse lucht. Doordat het hele dak als één harmonisch geheel en in dezelfde kleurstelling wordt geleverd, zorgt het ook nog voor een mooi esthetisch aanzicht.
Doordat Emergo met verschillende leveranciers van photo voltaic (pv) panelen werkt, kan het voor elke vraag een passende oplossing leveren. Kiest een aannemer of architect bijvoorbeeld voor een groter dakraam of meerdere dakramen, dan kunnen panelen met een hoger vermogen toch dezelfde hoeveelheid energie opwekken. Het omgekeerde is ook het geval, zodat er voor vrijwel elke prijscategorie een mogelijkheid is en de daken bereikbaar zijn voor een grote groep bewoners. Het samen met Velux ontworpen prefab-product voldoet aan de in de bouw geldende BENG-voorschriften. Emergo maakt de daken in haar fabriek in Almelo en Stadskanaal.
Velux testte de prefab-dakpanelen uitvoerig in haar windturbine-installatie in Denemarken. De prefab-zonnepamelendaken Navitect II worden door Emergo en Velux een stuwende betaalbare impuls genoemd voor het isoleren van bestaande woningen en nieuwbouw.

Het energiedak Navitect II wordt tijdens de BouwBeurs in de Jaarbeurshallen te Utrecht gepresenteerd op de stand van Emergo: hal 11 D066. Voor de ontwikkeling van Navitect II ontvangt Emergo subsidie van het SNN onder de regeling “Versneller Innovatieve Ambities”. De Bouwbeurs duurt nog tot en met 8 februari. Meer info: klik hier voor Veluxen hier voor Emergo.

Emergo is in Almelo gevestigd aan de Slachthuiskade en realiseert binnenkort een nieuwe productiehal van 13.000 m2 op het XL Businesspark Twente in Almelo.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina