Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-01-2019  

Homeopathie Academie naar oude Chr. MAVO

 

ALMELO – De sinds 1983 actieve Homeopathie Academie Nederland in Almelo is inmiddels het  grootste homeopathie-opleidingscentrum in Nederland. Sinds enige jaren was men gevestigd in de vroegere Kanaalschool aan de Sluiskade NZ maar dat onderkomen is inmiddels te klein.
Reden om naar een groter onderkomen te verhuizen, want naast de klassikale opleiding vraagt ook e-learning extra capaciteit. Dat werd gevonden aan de Schoolstraat waar de vroegere Chr. MAVO de laatste jaren alleen maar tijdelijke huisvestingen kende.
<<<

Dat gold eveneens de vroeger openbare Kanaalschool. Hier hield OSG Erasmus enkele jaren een dependance van HAVO/VWO. Erasmus gaat met ingang van het nieuwe schooljaar de vroegere MAVO-opleiding nieuw leven inblazen. Daarvoor neemt men de vroegere St. Radboudschool aan de Sluiskade ZZ in gebruik waar men dan start met brugklassen MAVO/HAVO.
De theoretische leerweg VMBO-T verdwijnt dan uit het pakket van de scholengemeenschap. Het VMBO-praktijkonderwijs blijft aan de Sluiskade NZ naast het Sportpark terwijl de HAVO/VWO opleiding blijft in het hoofdgebouw eveneens aan de Sluiskade NZ.
Daarmee lijkt nieuwbouw aan de Vriezenveenseweg/Aadijk van de baan. De gemeente hield die locatie deswege achter de hand toen honk- en softbalvereniging Uitsmijters lonkte naar die locatie.

Ook het basisonderwijs van de Windhoekschool onderging een herschikking qua huisvesting. De school aan de Windslaan is zo populair dat het vanuit de hele stad leerlingen krijgt. De groepen 7 en 8 zijn daarom sinds de kerstvakantie verhuist naar de Schipbeekstraat waar het een deel van het gebouw van het Almelo’s Weekblad in gebruik heeft genomen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina