Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-01-2019  

Brandweer voorkomt grote brand in Almelo

 

ALMELO – Diverse korpsen vanuit de omgeving werden Oudejaarsavond en nacht in Almelo ingezet om branden te blussen. Op het bedrijvenpark Noord Twente werd veel materieel ingezet om grote schade in een bedrijfsverzamelgebouw te voorkomen. In het pand o.a. kozijnen- en automaterialenbedrijf. De brand woede op een bovenverdieping van een bedrijfsunit maar de brandweer kon verdere uitbreiding van de brand voorkomen. Wel kwam veel rook vrij tijdens de brand. Reden om te waarschuwen om ramen en deuren in de omgeving te sluiten. Een directe oorzaak van de brand kon nog niet worden vastgesteld.

Naast de brand op het bedrijventerrein kwamen brandweermensen uit omliggende gemeenten in actie tijdens schuurbranden aan de Mezenstraat en Rietstraat hoek Violierstraat en werd door omwonenden aan de Ootmarsumsestraat een brandende schutting en trampoline geblust. Aan de Irisstraat en de Jasmijnstraat werden auto’s beschadigd door vuurwerk dat waarschijnlijk ook de oorzaak is bij de schuurbranden.
Verder sneuvelden er her en der prullenbakken en verkeersborden. De politie kwam in actie bij diverse opstootjes her en der in de stad maar nergens liep dat totaal uit de hand. 
 
Fotoreportage brand Bedrijvenpark Twente:
Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina