Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2018  

Treinverkeer Almelo-Deventer lam door bom


Blindganger uit de Tweede Wereldoorlog (ter illustratie)
 

ALMELO – Een ‘blindganger’ uit de Tweede Wereldoorlog  langs het spoor heeft vanochtend he treinverkeer tussen Almelo en Deventer lam gelegd. Alle reizigers moesten de treinen verlaten zoals in Wierden en Almelo waar het perron bomvol staat met wachtende reizigers. 
De bom werd tijdens werkzaamheden aangetroffen bij het spoor aan de Cris Soumokilstraat in Wierden. De bomopruimingsdienst van Defensie is gewaarschuwd om de vliegtuigbom onschadelijk te maken. De omgeving wordt ontruimd.
Vervoerder NS en spoorbeheerder Prorail hebben nog geen alternatief vervoer georganiseerd voor de gestrande reizigers. De stremming kan uren duren.
Via Twitter reageren de reizigers dat o.a. nog geen gratis koffie is verstrekt, laat staan informatie over de vertraging en alternatief vervoer.

UPDATE
Na aankomst van de specialisten van Defensie bleek al snel dat het geen bom betrof. Wel is het metaaldeel meegenoemen voor nader onderzoek om mogelijk te achterhalen wat het wel was. Het was vooral de vorm van het metaalstuk dat de onderhoudsploeg van Prorail zorgen baarde. Uit voorzorg werd het treinverkeer stil gelegd en de omgeving ontruimd, maar nadat het sein op groen ging, kon ook NS haar treinvervoer weer oppakken. Veel reizigers kwamen echter te laat op de plaats van bestemming of reisden weer terug naar huis.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina