Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2018  

Almelo heeft een nieuw 'regeerakkoord'

 

ALMELO – De raadsfracties van CDA, VVD, Lokaal Almelo Samen (LAS) en ChristenUnie hebben samen een coalitieakkoord bereikt. Al eerder werd men het eens dat dit akkoord met vier wethouders moet worden bemand. Daarmee kunnen de formateurs Hans Esmeijer en Henk Jan Meijer hun taak op maandag 11 juni afronden wanneer het akkoord ten stadhuize wordt gepresenteerd aan de pers. Marcel Zielman (CDA) zal dan namens de coalitiegenoten een verdere toelichting geven.
Op maandag 18 juni volgt de presentatie van de nieuwe wethouders aan de gemeenteraad. Een dag later zal dan het raadsdebat plaatsvinden over het coalitieakkoord en zullen aansluitend de wethouders worden beëdigd.

Voor het CDA werd al eerder bekend dat Eugène van Mierlo de beoogde wethouder is. Voor de ChristenUnie is dat de ‘zittende’ wethouder Alex Langius. Bij de VVD is het nog niet formeel, maar schijnt Arjen Maathuis over de ‘beste papieren’ te beschikken. LAS heeft een sollicitatieprocedure achter de rug en schijnt vandaag nog tot een besluit te komen wie de partij vertegenwoordigt in het Almelose college.    
 

Archief
Terug naar vorige pagina