Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2008  

Almelo ontvangt gasten uit Preston (GB)Mr. John Swindells, burgemeester van Preston
 

ALMELO - Tijdens een buitengewone raadsvergadering vandaag in de raadszaal van het Stadhuis, werd stilgestaan bij zestig jaar vriendschapsbanden met partnerstad Preston in Engeland. Vanwege het jubileum is een delegatie uit Preston van 23 tot 27 oktober te gast in Almelo om deel te nemen aan een gevarieerd jubileumsprogramma. Er waren toespraken van burgemeester Drs. M.A..J. Knip en van zijn collega mr. J.Swindells, 'Mayor of Preston'. Ook werd een brief voorgelezen van de verhinderde Engelse ambassadeur Linn Parker en wethouder van Broekhoven hield een presentatie over op gezamenlijke leest geschoeide vernieuwingsprojecten à la Preston en de Almelose binnenstad.

Opvallend was het lage aantal aanwezige raadsleden uit Almelo, dat slechts 5 bedroeg van de 35 raadsleden die Almelo telt. Fractievoorzitter Gerrit van Woudenbergh (VVD) liet per email aan de voorzitter van het Almelose Preston Comite (Cc. collega's) weten niet aanwezig te zullen zijn bij het afscheidsdiner bij restaurant De Oude Molen in Reutum, omdat hij van mening is dat de Almelose horeca genoeg te bieden heeft. Expliciet vermeldde hij ook dat het hem niet ging om zijn dochter die in de Almelose horeca haar brood verdient. Van Woudenbergh was ook niet aanwezig bij de bijzondere raadsvergadering.

Aansluitend aan de bijzondere raadsvergadering was er voor de Engelse gasten en genodigden een lunchbuffet.  De dit jaar 60 jaar bestaande officiële vriendschapsbanden met partnerstad Preston wordt uitgebreid in beide steden gevierd. Eerder dit jaar in april werden de jubileumfeesten gestart met allerlei activiteiten in Preston waarbij een Almelose delegatie was vertegenwoordigd. Zie voor Almelose programma: www.jumelage-almelo.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina