Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2017  

Hernieuwd onderzoek fataal ongeval Berlagelaan

 

ALMELO – Het dodelijk ongeval op 23 januari aan de Berlagelaan waarbij de 16-jarige Chiel Meesters dodelijk verongelukte, houdt het Openbaar Ministerie nog flink bezig. Van het ongeluk verschenen al direct ontluisterende foto’s en filmpjes op het wereldwijde web tot afschuw van familie, de politie en burgemeester Arjen Gerritsen die publiekelijk opriep daarmee te stoppen en de beelden te verwijderen.

De politie maakte al eerder een reconstructie van het ongeval maar gaat in opdracht van het Openbaar Ministerie opnieuw een reconstructie uitvoeren. Ditmaal met 3D camera’s die worden vergeleken met filmpjes van ooggetuigen . Het doel is te achterhalen met welke snelheid  de automobilist reed toen hij het fietsende Meesters schepte. Het slachtoffer werd tientallen meters weggeslingerd.
Om die snelheid te kunnen bepalen, worden de data van de live-filmpjes en de 3D camera’s met elkaar vergeleken. 

De reconstructie door specialisten van het VOA en het Nederlands Forensisch Instituut vindt dinsdag a.s. plaats tussen 10.30 uur en plusminus 15.00 uur. Automobilisten wordt gevraagd de locatie te vermijden. Er gelden speciale afzettingen en omleidingen met politioneel toezicht.
Direct betrokkenen en omwonenden zijn hierover al geïnformeerd.

Foto: Alwin Winkel Fotografie (archieffoto's)

Archief
Terug naar vorige pagina