Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-10-2008  

Gemeente Almelo vernieuwt Amaliaplein

 

ALMELO - De Gemeente Almelo gaat het Amaliaplein nog voor de opening van bioscoop die daar wordt gebouwd helemaal nieuw inrichten. Er komt volop ruimte voor terrassen, de route naar de ingang van de bioscoop wordt op een bijzondere manier gemarkeerd en er worden weer bomen geplant. Het ontwerp is gemaakt in overleg met de eigenaar van de bioscoop. Uitgangspunt is dat het plein een eigen identiteit krijgt. Het aangrenzende deel van de Grotestraat Zuid wordt aangesloten op het Amaliaplein.
Verlevendigd
Het Amaliaplein komt op dezelfde hoogte als de Grotestraat Zuid, dus er ligt geen stoeprand. De begrenzing vormt een veertig centimeter brede band van Belgisch natuursteen. Het plein zelf krijgt donkerrode klinkers. Een spel van natuurstenen lijnen geeft de grens aan van de terrassen en leidt naar de ingang van de bioscoop. Die looplijn wordt verlevendigd met LED-lampjes in de natuurstenen banden. Verder komen er vier lichtmasten, zoals ze ook staan op het Stadhuisplein.
Honingbomen
Er komen twee bomen terug op het plein. Dat zijn honingbomen die worden geplant in twee stalen boomroosters die speciaal zijn ontworpen voor het Amaliaplein. De herinrichting van het Amaliaplein kost in totaal 340.000 euro en zal grotendeels in november worden uitgevoerd. De opening van de bioscoop is gepland voor december.

Archief
Terug naar vorige pagina