Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-06-2017  

Haringhappen bij Bolk, daar wil men bijzijn

 

ALMELO – Het jaarlijkse ‘haringhappen’ van Bolk Transport en CTT is een van die haringparty’s waar ondernemers en bestuurlijk Nederland de agenda voor vrijmaakt. Met enige regelmaat verschijnt minister-president Mark Rutte maar deze moest Europese en Groningse perikelen voorrang verlenen. Minister Henk Kamp (VVD) was de waarnemer en in zijn kielzog o.a. de Tweede Kamerleden Kees van de Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (CDA) maar ook de Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Annie Schreijer-Pierik (CDA), de senatoren van de VVD  Frank de Grave en Menno Knip, regionale burgemeesters, oud- burgemeesters en wethouders en de ‘nieuwbakken’ burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen die voor het eerst ging ‘haringhappen’ bij Bolk.
Uit het zakenleven o.a. Dik Wessels (VolkerWessels), Freddy Nijhof (Nijhof & Wassink), oud- Royal TenCate topman Loek de Vries, Wim Samsen (investeerder in vele bedrijven en bestuurder bij Heracles Almelo), Hans Evers (Marquette) en vele anderen uit kringen van opdrachtgevers en vooral de transportwereld die al die opdrachten moeten uitvoeren. Uit het voetbalwereldje o.a. Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles Almelo die trainer Fred Rutte ‘bijpraatte’ en vele vele anderen uit het vriendenboekje van ‘retired’ (nog 40 uur arbeid in plaats van 80 per week) grondlegger Henk Bolk.

Bolk-directeur André Pluimers heette alle genodigden welkom mede namens zijn vennoten Joop Savenije en Eric Linthorst die samen 10 jaar geleden instapten als groot-aandeelhouders van Bolk Tranport en CTT.
Pluimers sprak zijn dank uit richting Henk Bolk voor het in hen gestelde vertrouwen en de mogelijkheid om beide bedrijven met zijn steun uit te kunnen bouwen tot wat het nu is.
Een speciaal dankwoord was er voor Mark van Onna die toch met enige strijd in het ‘stroperig’ bestuurlijke project XL Businesspark Twente, nog net voor zijn vrijwillige en vroegtijdige vertrek de weg heeft geplaveid voor de Vlaamse investeerder Wim Heylen om op het XL Park bij Bornerbroek een logistieke campus van maar liefst 180.000 m2 te gaan realiseren. In deze sprak Heylen dat hij op een beurs in Amerika de eerste contacten kreeg betreffende de logistieke ‘hotspot’ en gezien zijn wereldwijde contacten het vertrouwen heeft, dat het gaat lukkenmede ook omdat hij in Twente een aantal uitstekende ondernemers aantrof en er ook werknemers beschikbaar zijn. 
CTT is in ieder geval klaar met de terminal en gaat over enkele weken daadwerkelijk van start.

Aan Henk Bolk de eer om zijn ‘haringhappen’ samen met een select aantal genodigden te openen. ‘We gaan het hier vandaag niet over bonnetjes hebben’, nodigde hij Annie Schreijer uit om samen met hem, minister Henk Kamp, burgemeester Arjen Gerritsen en Wim Heylen de ‘Hollandse Nieuwe’ naar binnen te laten glijden voordat alle 600 genodigden konden 'aanvallen'.

De muzikale omlijsting van het 'haringhappen' was in handen van het trio Henk Bernhardt met Wolter Kroes als gast-entertainer. 

Kijk voor foto’s hier en hier.
Ook de medewerkers worden bij Bolk en CTT niet vergeten. De dag na het 'haringhappen' is het grote 'familiefeest'. Deze keer met Ronnie Ruysdael als entertainer.

Archief
Terug naar vorige pagina