Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-06-2017  

Open Dag High Tech Almelo

 

ALMELO – Welke stad in Overijssel kan bogen op zoveel High Tech bedrijven als Almelo. De stad heeft veel meer arbeidsplaatsen per hoofd van de bevolking dan andere steden in Twente. Dat komt vooral door de High Tech maakindustrie met bedrijven als bijvoorbeeld Urenco, Enrichment Technology Company EMS\evolves, Aeronamic, PANalytical, Benchmark Electronics BV, VDL ETG, Boessenkool (Osse Groep) Bouman, Hollander Techniek en Brusche Elektrotechniek Alle spelen een belangrijke rol dankzij ook de nodige ICT-kennis in deze bedrijven.
Toch zit de hoogwaardige technische industrie krap qua technische medewerkers. Al jaren gaan de bedrijven de boer op om de jeugd meer te interesseren voor techniek als vak van de toekomst met bijvoorbeeld de High Tech Scholieren Battle voor vier middelbare scholen in Almelo.
Zaterdag 10 juni houden de High Tech bedrijven van 10.00 tot 17.00 uur een Open Dag voor een ‘kijkje in de keuken’. Studenten, ouders met kinderen of gewoon benieuwd, iedereen is welkom. Spelregels en programma-activiteiten staan op ontdekhightech.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina