Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2017  

Party-time Roparun door Almelo


De Roparun Runners uit Beesd laten zich één biertje best smaken op het Amaliaplein.
De lopers rennen in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam en worden door een team van verzorgers op de fiets begeleid.
De andere route is de 'run' van Parijs naar Rotterdam.
Op Tweede Pinksterdag is de aankomst van de deelnemers in Rotterdam.
 

ALMELO – De Roparun ten bate van het bestrijden van kanker, krijgt in Almelo al een aardige traditie als doorkomstplaats op de 560 km lange route Hamburg-Rotterdam. Dit keer begon Roparun Party-time al in de Gravenallee, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Laan der bezinning’, waar de organisatie van de aanstaande Almelo Allee Tocht de vele honderden deelnemers  een eerste warm onthaal bezorgde bij de binnenkomst van de Heerlyckheijd Almelo. De deelnemers konden er hun naam op de bestrating krijten en een wenskaart invullen voor de wensboom in de binnenstad.

De tocht ging verder via de Oranjestraat waar de Lions zich hadden gepost voor een warm onthaal en waar oud- deelnemer Willem Dijkema, zelf vechtend tegen kanker, zijn medelopers van weleer een extra hart onder de riem stak. Via de Grotestraat ging het richting Koornmarkt waar een ereboog was opgesteld en een dj voor de muzikale omlijsting zorgde door verzoeknummers van de teams te draaien. Bij het Amaliaplein barstte het feest echt los en was er natuurlijk een hoofdrol voor de Almelose lopers van team 260, want familie en vrienden stonden er te wachten. Moe maar voldaan werd later de aftocht geblazen naar ‘Hotel Almelo’ zoals het voormalige GGD-gebouw aan de Haven NZ tijdelijk heette, voor de persoonlijke verzorging en medische assist voor de moede ledematen voordat het verder ging richting Zutphen waar het in de donkere uren een 'lichtjestocht' wordt. Voor de Roparunners was Almelo in ieder geval weer een ‘warm bad’ en nieuwe inspiratie voor de laatste etappe naar Rotterdam waar ze het eind van de middag op tweede Pinksterdag worden verwacht.

< De doorkomst in Almelo was weer echt party-time en hopelijk kans om opnieuw in de prijzen te vallen bij de lopers-verkiezing tot mooiste doorkomst. Almelo werd al drie keer eerste, een keer tweede en vorig jaar derde en dat leverde een aardig bedrag op voor palliatieve zorg in de regio. De totale opbrengst van Roparun 2017 staat op dit moment op 1.966.464,25 euro.

Fotoreportage: Jan Bril

UPDATE 23-6-2017
De 321 teams die dit jaar meededen aan de Roparun hebben gezamenlijk bijna 5,5 miljoen euro opgehaald. Met iets minder deelnemers, is er toch net wat meer geld opgehaald voor de kankerbestrijding dan in 2016, aldus de organisatie vrijdagavond.
Aan de editie van vorig jaar deden 333 teams mee die gezamenlijk 5,4 miljoen euro ophaalden. Vrijdagavond bleek tijdens de slotavond dat er dit jaar 5.497.643 euro bijeen is gebracht.
Dit jaar vond de 26e editie plaats. Sinds 1992 is inmiddels meer dan 73 miljoen euro bijeengebracht voor palliatieve zorg aan mensen met kanker.

Fotoreportage (188 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina