Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-06-2017  

Record matches 7e Almelose Slingerbeurs

 

De zevende editie van de Slingerbeurs werd vrijdag 2 juni 2017 geopend door Trudy Vos, lid van het college van bestuur van het ROC van Twente. Zij opende de beurs met een uitleg waarom het ROC de perfecte locatie is voor het houden van De Slingerbeurs. “Het is een voor de hand liggende relatie, die van het ROC met De Slinger Almelo. Op het ROC zitten 20.000 leerlingen, hiermee geven wij voor een groot deel vorm aan de samenleving in en rondom Almelo. Deze samenleving en het ROC van Twente horen bij elkaar, daarom willen wij graag een evenement als dit faciliteren.”

Dit jaar staan er 50 aanbieders op de Slingerbeurs en lopen er 60 vragers rond door het Atrium. Voorzitter van De Slinger Almelo, Henny Ganseman, is erg blij met deze grote aantallen. “Vorig jaar werd mij gevraagd wat ik nog als droom zou hebben voor De Slingerbeurs van dit jaar. Toen heb ik gezegd dat het geweldig zou zijn als er op elk gekleurd vlak van deze vloer een aanbieder zou staan. Met de 50 aanbieders van dit jaar zijn we dicht in de buurt van die droom gekomen.”

Ruim 200 mensen waren aanwezig in het ROC van Twente om De Slingerbeurs 2017 bij te wonen. Alle aanbieders gaan met een certificaat voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen naar huis. Na vijf kwartier onderhandelen werd de beurs afgesloten door burgemeester Gerritsen van Almelo. “De Slingerbeurs is een ontmoetingsplek voor het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het is een prachtig initiatief dat laat zien hoeveel massa er in het Almelose bedrijfsleven zit en hoeveel zorg er voor elkaar is.”

Ook werd tijdens de beurs De Slingeraward uitgereikt. Deze prijs ging naar de mooiste match van het afgelopen Slingerjaar en werd gewonnen door Heracles Almelo en Humanitas Onder Dak. Zij kregen maar liefst 81.9% van de stemmen. Met deze match bood Heracles aan twintig bewoners van Humanitas de mogelijkheid om een wedstrijd te bekijken vanuit de businesslounge.

Archief
Terug naar vorige pagina