Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-04-2017  

Renovatie waterzuivering Vissedijk op til

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen uit Almelo gaat in 2018 de waterzuivering ‘Vissedijk’ renoveren. De waterzuivering aan de Plesmanweg is de oudste in Almelo waar het rioolwater van een deel van de stad wordt gereinigd om te kunnen lozen op oppervlaktewater.

Bij de renovatie worden de oude bestaande voorbezinktanks en een deel van de opstallen gesloopt. De renovatie moet de installatie Vissedijk klaar maken voor een nieuwe periode van 15 jaar. De installatie is straks onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar en kostenefficiënt en hiermee klaar voor de toekomst. De investering bedraagt zo’n 400.000 euro.

Waterschap Vechtstromen heeft begin dit jaar ook de laatste zeven gemeentelijke gemalen in Almelo overgenomen. De Waterschappen zijn sinds een wetswijziging in 2009 al verantwoordelijk voor het totale oppervlaktewaterbeheer. Met de overdracht is nu het totale gebied Almelo onder beheer van Vechtstromen.

Het bestuur van Vechtstromen heeft onlangs ook besloten het kantoorgebouw in Coevorden van het vroegere Waterschap Velt & Vecht te verkopen. Velt & Vecht en Regge & Dinkel fuseerden per 1 januari 2014 tot Waterschap Vechtstromen. 
Vechtstromen beheert het water in een groot deel van Overijssel, een deel van Drenthe en een klein stukje Gelderland.

< Rioolwaterzuivering 'Vissedijk' voor (boven) en na de renovatie.
Afbeelding Vechtstromen

Archief
Terug naar vorige pagina