Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-10-2008  

Almelo leest mee met Nijntje voor Cuzco in Peru

 

ALMELO - Afgelopen zaterdag is het startschot gegeven voor de actie “Almelo leest mee met Nijntje”. Bekend is gemaakt dat er een bibliotheek in Cuzco in Peru wordt geadopteerd als er 1000 exemplaren van het speciaal door Dick Bruna geschreven boek Lees mee met Nijntje worden verkocht. Cuzco ligt in het Andesgebergte in het Zuidoosten van Peru. Deze stad telt ongeveer 300.000 inwoners met erg veel straatkinderen. Voor deze kinderen wordt straks een bibliotheek geopend. De actie Lees mee met Nijntje is landelijk en wordt georganiseerd door Z@ppelin in samenwerking met de stichting Biblionef en de Vereniging Openbare Bibliotheken.

Het boek kost € 10,- en dit bedrag komt volledig ten goede aan het project. Het is te koop in alle bibliotheekvestigingen. Met Sinterklaas en Kerst in aantocht een leuk cadeau.

De bibliotheek is ook nog op zoek naar mensen die zich als ambassadeur willen inzetten om namens de bibliotheek het boek te gaan verkopen. Dus denkt u op school, uw werk, een serviceclub of een andere manier boekjes te kunnen verkopen, meldt u zich dan aan bij Anke van Hoek of Paula de Haan. De actie loopt tot en met het eind van dit jaar.

Voor nadere informatie: Bibliotheek Almelo, Tel. 0546 – 822005 Anke van Hoek – avanhoek@bibliotheekalmelo.nl  Paula de Haan – pdehaan@bibliotheekalmelo.nl  

Archief
Terug naar vorige pagina