Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-08-2016  

Stekker definitief uit plan nieuw Natuurhus

 

ALMELO – Er komt definitief geen nieuw Natuurhus in het Hagenpark, meldt Tubantia. Ook kan het plan voor een nieuwe inrichting van het Hagenpark in de prullenbak. Het bestuur van de Stichting Natuurhus trekt na vijf jaar plannenmaken de stekker er uit en wil de stichting opheffen. Ook heeft het bestuur de gemeente laten weten dat men per 1 januari a.s. stopt met de natuur- en milieueducatie op Almelose basisscholen en dat men de huur van het tijdelijk onderkomen aan de Deldensestraat opzegt.
Reden is dat de gemeente het gat van 180.000 euro, in het half miljoen euro kostende en beoogde nieuwe Natuurhus in het Hagenpark, niet wil dichten. Het college van B&W gaf een negatief advies aan de gemeenteraad die vervolgens met nipte meerderheid de financiering van het resterende bedrag afwees.
De stichting maakte in de laatste vijf jaar herhaaldelijk aangepaste plannen voor het realiseren van een Natuurhus namens de basisorganisaties IVN, Nivon, Imkersvereniging ’t Iemenschoer, tuindersvereniging Groei & Bloei, vereniging Veldbiologie en Astrona.

Archief
Terug naar vorige pagina