Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-07-2016  

Enternaar Arjen Gerritsen burgemeester in Almelo

 

ALMELO – De opvolger van de vroegtijdig vertrekkende burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld wordt opnieuw een VVD’er. Voorgedragen is de geboortige Enternaar Arend Jan (Arjen) Gerritsen (46). De Tukker is nu nog burgemeester van de Utrechtse gemeente De Bilt dat bestaat uit zes dorpen en 42.000 inwoners telt en waar hij in 2007 aantrad. Voordien was Gerritsen burgemeester van het Groningse Haren van eind 2002 tot zijn promotie naar De Bilt. Ook was hij voordien vier jaar wethouder in de gemeente Wierden. Gerritsen studeerde fiscale economie aan de toenmalige Hogeschool Enschede.

Gerritsen heeft twee nevenfuncties naast de Biltse ambtgebonden nevenfucties. Zo is hij voorzitter Vereniging van afnemers van producten van diensten van Centric BV (Gebruikersvereniging Centric BV) - 4 dagdelen p.m. en bestuurslid van de VVD Bestuurdersvereniging - 2 dagdelen p.m

De voordracht van de Almelose gemeenteraad moet nog worden bekrachtigd door de ministerraad. Zijn officiële benoeming wordt in het najaar verwacht.


< Arjen Gerritsen - Foto: gemeente De Bilt

Archief
Terug naar vorige pagina