Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-06-2016  

Ambassadeur Wit-Rusland bezoekt Noordik


Ambassadeur Mikalai Barysevichs en zijn acht landgenoten
 

ALMELO –Het gebeurt niet elke dag dat er hoog bezoek is in de klas. Toch was dat precies wat de leerlingen van Het Noordik, vestiging Van Renneslaan vandaag overkwam. Ter ere van het uitwisselingsproject met Wit-Rusland bracht de Wit-Russische ambassadeur Mikalai Barysevichs een bezoek aan de school. Hij sprak met de acht uitwisselingsstudenten uit Belarus die momenteel in Almelose gastgezinnen verblijven over hun ervaringen in Nederland en Almelo in het bijzonder.

Uitwisseling
De Wit-Russische leerlingen zijn in Nederland in het kader van het expeditie-onderwijs van Het Noordik. Eerder dit jaar bracht een Nederlandse delegatie een bezoek aan Belarus (Wit-Rusland). Nu brengen acht studenten en één leerkracht dus een tegenbezoek aan Het Noordik. Zij volgen op de vmbo-vestiging C. van Renneslaan een schoolprogramma dat zes weken duurt. Ze bezoeken daarbij niet alleen de school, maar ook andere schoolvormen en bedrijven. Daarnaast doen ze ook de nodige culturele kennis op in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Leerzame ervaring
De studenten hebben het hier enorm naar hun zin, lieten ze enthousiast aan de ambassadeur weten. En zoals het een goed uitwisselingsproject betaamt, leren de buitenlandse studenten veel van de Nederlandse leerlingen en andersom. De ambassadeur kreeg een rondleiding door de school en de studenten gaven een presentatie over hun ervaringen tot nu toe.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina