Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-06-2016  

Beter Wonen zet bouwplan Rietmavo door

Brandstichting kost extra geld en vertraging
 

ALMELO – De brandstichting op 24 januari jl. in de voormalige Rietmavo aan de Violierstraat was een grote schrik voor de Almelose woningstichting Beter Wonen. Ontdaan liep Beter Wonen directeur Peter van der Hout in de vroege ochtenduren rond. Jaren waren vooraf gegaan aan de start van de verbouw die toen net was begonnen, de wijk zou eindelijk dat krijgen wat het toekomt. Jaren ook waarin verschillende verbouwingsplannen de revue passeerden. Dit mede door de bouwcrisis en en de veranderende wetgeving ten aanzien van de sociale verhuur door woningcorporaties.
Na de brand volgde een diepgaand onderzoek of het door brand aangetaste gebouw robuust genoeg was gebleven om de al gestarte werkzaamheden naar plan te kunnen blijven uitvoeren. Samen met de verzekeringsmaatschappij en hoofdaannemer Akor uit Rijssen is Beter Wonen tot de conclusie gekomen dat het voorgenomen verbouwingsplan alsnog kan worden uitgevoerd. Daarin heeft de herbouw van de kapconstructie prioriteit om het karakteristieke bouwwerk water- en winddicht te krijgen. Hangende het onderzoek werd in de afgelopen maanden het gebouw gestript en van asbestresten ontdaan. Omdat nu ook de omgevingsvergunning voor 100 procent rond is, gaat Akor Bouw ‘Full Ahead’ door met het realiseren van 34 woonappartementen in het vroegere schoolgebouw dat ‘Het Riethuys’ zal gaan heten. Appartementen die in mei 2017 moeten worden opgeleverd voor de sociale huursector.
Per 6 juni a.s. meldt Beter Wonen meer gedetailleerde informatie op de website www.woonburoalmelo.nl . De huurprijzen variëren van 585 euro tot 700 euro per maand exclusief servicekosten van circa 45 euro per maand.

Archief
Terug naar vorige pagina