Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-03-2016  

Riwald Recycling neemt Koster Beverwijk over

 

ALMELO/BEVERWIJK – Het 80 jaar oude en failliete Koster Metalen B.V. in Beverwijk is overgenomen door Riwald Recycling in Almelo, meldt De Roskam. Het bedrijf in Beverwijk is anderhalf keer zo groot als het Almelose bedrijf van de gebroeders Huzink waardoor ook de omzet meer dan verdubbeld. De ligging van het bedrijf in Beverwijk, dat wordt omgedoopt tot Riwald Recycling Beverwijk, aan het Noordzeekanaal geeft Riwald Recycling de mogelijkheid tot verdere expansie. De overname is dan ook een strategische stap omdat het bedrijf in Beverwijk ‘preferred supplier’ is van staalschroot aan het nabij gelegen Tata Steel IJmuiden (v/h Hoogovens). De ligging aan het Noordzeekanaal biedt Riwald Recycling tevens de mogelijkheid tot verdere groei via export aan landen als Spanje, Marokko, Turkije, Griekenland en Egypte. De vestiging in Beverwijk verwerkt op jaarbasis 450.000 ton schroot en non-ferro materialen op 7 ha grond.
In Almelo verwerkt het van oorsprong Geesterense bedrijf Riwald Recycling schroot en non-ferro materialen met de modernste shredders, om metalen te verschroten en te sorteren op zo’n 4 ha aan de Buitenhaven Oost. Het bedrijf beschikt over eigen schepen voor transport over water en een eigen wagenpark voor vervoer over de weg.
In de sport geniet Riwald Recycling bekendheid als sponsor van o.a. Heracles Almelo en als deelnemer met eigen teams aan de vermaarde Dakar Rally.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina