Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-12-2015  

Beter Wonen maakt Rietmavo tot Riethuys

 

ALMELO – De eerste bouwhekken staan voor de voormalige Rietmavo aan de Violierstraat om er een appartementengebouw van te maken met 32 appartementen voor sociale verhuur. De huurprijs varieert van 600 tot 700 euro per maand en komt dus in aanmerking voor huursubsidie als uw inkomen tenminste niet te hoog is.
Nu nog wordt u door woningstichting Beter Wonen met een spandoek ‘Fijne Feestdagen’ gewenst maar na die feestdagen gaat Akor Bouw uit Rijssen, dat ook het stadion van Heracles Almelo verbouwde, volop aan de slag.

Duizenden Almeloërs volgden in het karakteristieke gebouw hun middelbare opleiding en hebben dus veel herinneringen aan het gebouw en hun schooltijd. Met enige regelmaat worden ook nog reünies georganiseerd en voor hen is het goed te weten dat het gebouw een groot deel van haar karakter behoud en dus een opmerkelijk gezichtsbepalend punt blijft op Tuindorp De Riet.
Even was er in het begin van dit decennium ook onrust in de woonomgeving omdat het toenmalig college van B&W de voormalige Rietmavo voor een 'mats-prijs' wilde verkopen voor de vestiging van een Islamitisch internaat. Daar kwam het niet van, want de toenmalige directie van Beter Wonen maakte ‘oorlog’ omdat het andere plannen had die beter pasten in de te renoveren woonomgeving en ook omdat men al eens eerder door de gemeente was dwars gezeten met renovatieplannen op de Kerkelanden waar de gemeente huurders uit winkelpanden weglokte om een groter deel van de wijk te laten slopen dan Beter Wonen wilde. De woningstichting reageerde met nieuwe huurders tegen aantrekkelijke verhuurprijzen om de 'georganiseerde' leegstand ongedaan te maken.
Het was de fractie BBA die een extra raadsvergadering bij elkaar riep om het toenmalige college van B&W tot een ander inzicht te laten komen, hetgeen met behulp van een raadsmeerderheid lukte. Beter Wonen werd de uiteindelijke koper tegen een marktconforme prijs maar kreeg achteraf wel te maken met de wereldwijde financiële crisis zodat duurdere plannen met een wijkfunctie voor de Rietmavo niet doorgingen. Na jaren stilstand, gaat de verbouw tot woonappartementen nu eindelijk van start.

Meer info klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina