Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-11-2015  

TSN in surseance, 12.000 ontslagen dreigen


TSN-directeur Zion Jongstra (links) met zijn persvoorlichter Alex de Vries kort voor aanvang van de persconferentie.
 

ALMELO – TSN uit Almelo, de grootste werkgever in de thuiszorg van Nederland, heeft bij de rechtbank in Almelo surseance van betaling aangevraagd. Daarmee dreigt voor 12.000 werknemers ontslag. De dochter van schoonmaakconcern Asito stak al vaker een vinger op richting het kabinet dat de verantwoordelijkheid van thuiszorg overhevelde naar gemeenten maar daarvoor wel minder geld beschikbaar stelde dan voordien.
Sindsdien komen steeds meer thuiszorgorganisatie in de problemen. TSN maakte vorig jaar een verlies van 10 miljoen euro, een verlies dat bij benadering ook dit jaar 2015 geleden zal worden. Het thuiszorgconcern heeft 40 vestigingen in Nederland.

Onlangs verloor TSN een rechtzaak tegen de vakbond FNV vanwege een eenzijdige loonsverlaging van 25 procent voor 4.300 personeelsleden. Die navordering is kennelijk voldoende om TSN te laten omvallen cq het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en de gemeenten te pressen tot het beschikbaar stellen van meer geld voor de huishoudelijke hulp. Nu past TSN 6 euro per uur per werknemer bij en dat kan niet langer zo door gaan.

Lees ook artikel in AW

Archief
Terug naar vorige pagina