Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2015  

Gemeentesecretaris De Haan naar Cogas

 

ALMELO – Na ruim zeven jaar in dienst te zijn geweest van de gemeente Almelo, wordt gemeentesecretaris Mr. Gerald A. de Haan (52) per 1 januari a.s. algemeen directeur bij netwerkbeheerder Cogas.
De Haan kwam per 1 september 2008 vanuit een directiefunctie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de gemeente Almelo om de ambtelijke structuur van de gemeente te hervormen.
Onder zijn leiding werd een managementlaag uit de organisatie gesneden en verminderde ook het aantal medewerkers op de loonlijst van de gemeente met 25 procent. Deels door het vormen van ambtelijke organisaties op Twentse schaal, waarvan hij een groot voorstander is.
Arbeidsmobiliteit en flexibiliteit was daarbij de leidraad van de Nijverdaller die nu de keuze maakte voor de directiefunctie bij Cogas als opvolger van algemeen directeur Michiel Kirch.
De Haan begon zijn ambtelijke carrière bij de Belastingdienst en heeft als nevenfuctie het lidmaatschap van de Raad van Toezicht bij de woningstichting Hellendoorn.

Burgemeester Hermans, die eerder haar vertrek aankondigde, betreurt het vertrek van De Haan zeker in het licht van de huidige politieke situatie. Het ‘gekortwiekte’ college van burgemeester en wethouders van Almelo buigt zich op korte termijn over de opvolging van De Haan.

Archief
Terug naar vorige pagina