Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-11-2015  

De Sint is in de stad met zijn Pieten

 

ALMELO – In Almelo geen discussie of de hulpjes van Sinterklaas nu zwart mogen zijn of niet. Zwemmende Pieten en flyboardende Pieten testten of het door sommigen ongewenste kleurtje wel  ‘waterproof’ was. Dit in afwachting van de Sint met zijn pakjesboten in de Almelose haven. Een spannend verhaal over gestolen chocoladeletters hield de wachtende kinderen bij de les. Het aantal bezoekers was wel wat minder dan in voorgaande jaren maar daar kan zowel het weer, als de gebeurtenissen in Parijs mede debet aan zijn. 

Burgemeester Jon Hermans had haar kleindochter meegenomen voor de intocht van de Sint en zijn gevolg van 150 Pieten. Daar beleeft ze meer plezier en bezinning aan, dan van het ‘regeren van de stad’. Dat ‘regeren’ zit namelijk diep in een crisis.  Twee ‘hulpjes’ van de burgemeester zijn namelijk opgestapt had ‘Piet Spion’ al gebriefd aan Sinterklaas.
De stad is armlastig en stuurt steeds hogere rekeningen naar de burgerij, wist Sint ook. Vandaar misschien de vele pakjesboten en vele hulpen om het sinterklaasfeest in Almelo nog enig cachet te geven.
De middenstand doer er in ieder geval van alles aan en heeft de Sint het Sinterklaashuis in de ‘Kop van Zuid’ ter beschikking gesteld. Tegenover De Stam dat wel, zodat de Sint enige treurnis snel kan wegspoelen met een ‘Neut’. 
Een ‘Paniek Piet’ had de Sint ook meegenomen. Misschien dat deze nog even uitgeleend kan worden aan het Stadhuis om de bestuurders tot bezinning te laten komen.
De Sint zelf wacht in Almelo een druk programma langs tehuizen, scholen, verenigingen, winkels en particulieren. Daarnaast de ‘zittingsuren’ in het Sinterklaashuis waar de goedheiligman verlanglijstjes van kinderen in ontvangst neemt. Enig vertier met de ‘Pietenband’ is daar ook zodat sinterklaasliedjes gezongen kunnen worden onder muzikale begeleiding. 

Fotoreportage: Jan Bril


Openingsuren Sinterklaashuis aan de Grotestraat 118:

Woensdag 18 november:  13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 21 november: 11.00 tot 17.00 uur
Woensdag 25 november: 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 28 november: 11.00 tot 17.00 uur
Zondag 29 november: 13.00 tot 17.00 uur
Woensdag 2 december: 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 5 december: 11.00 tot 17.00 uur

Fotoreportage (183 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina