Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2015  

Gift van 6.000 euro voor SchuldHulpMaatje

 

ALMELO - In september jl. heeft SchuldHulpMaatje (SHM) Almelo bericht ontvangen van het Oranje Fonds dat ze een bedrag van € 6.000,- tegemoet kan zien voor het opleiden van SchuldHulpMaatjes in Almelo.

SHM Almelo heeft ten doel het voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek van particulieren. SHM Almelo zet daarvoor SchuldHulpMaatjes in die op vrijwillige basis werken. De maatjes worden allen door SHM Almelo geselecteerd en conform landelijke uitgangspunten gecertificeerd. SHM Almelo zet dus louter vrijwillige- en gecertificeerde SchuldHulpMaatjes in die landelijk zijn geregistreerd.

Wat doet een SchuldHulpMaatje? Jan Nijmeijer, coördinator bij SHM Almelo: “Als vrijwilliger zijn ze de steun en toeverlaat van mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. Ze scheppen orde in de administratie, verwijzen naar instanties en motiveren mensen, ook als ze reeds in de schuldsanering terecht zijn gekomen. SchulpHulpMaatjes doen niet zelf aan schuldsanering”.

Met de bijdrage van het Oranje Fonds en met eerdere bijdragen dit jaar van andere betrokken sponsoren kan op korte termijn een grote groep SchuldHulpMaatjes opgeleid gaan worden zodat zij in Almelo daar waar nodig hulp kunnen bieden. De opleiding voor deze groep SchuldHulpMaatjes start in november dit jaar. Dit betreft een 3 daagse training (niet aaneen gesloten) zodat vanaf begin 2016 de SchuldHulpMaatjes actief aan de slag kunnen. Hebt u ook interesse om als SchuldHulpMaatje aan de slag te gaan? Meldt u dan aan via maatjeworden@shmalmelo.nl.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Archief
Terug naar vorige pagina