Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-10-2015  

Bolk Transport opnieuw naar Guinness Dublin

 

ALMELO – Het Almelose Bolk Transport is een vaste partner van Ziemann/Holvrieka in Emmen, bouwer van o.a. gigantische lagertanks voor bijvoorbeeld bierbrouwerijen. Bolk Transport, dat een eigen veiligheidsdienst heeft voor uitzonderlijke transporten, vervoerde dus al eerder lagertanks naar de Nederlandse brouwers Grolsch en Alfa maar ook naar brouwerijen in Duitsland, Polen en overzee naar Ierland.
 ‘Ik denk dat we al wel zo’n 100 lagertanks hebben vervoerd en dit was het twintigste transport dat wij voor Holvrieka uitvoerden’, vertelt directielid Joop Savenije die zelf meestal de transporten voorbereid en begeleid. ‘Dat is check en dubbel check’, aldus Savenije. Zo ook in september jl. toen er weer lagertanks naar St James's Gate Brewery  (Guinness) in Dublin vervoerd moesten worden. Elke lagertank is goed voor zo’n miljoen pints Guinness. Kortom een gigantische klus over weg, water, weg waarbij alle hindernissen in ogenschouw genomen moeten worden cq. tijdelijk moeten worden verwijderd.
Bolk Transport pikte de lagertanks op bij Holvrieka in Emmen om deze over de weg naar Drachten te vervoeren waar deze in binnenvaartschepen werden geladen voor transport naar Rotterdam. In de haven van Rotterdam werden die overgezet op een coaster voor transport naar het Ierse havenstadje Dun-Laoghaire op zo’n 20 km van Dublin, een afstand die tijdens het transport zo’n vier uur in beslag neemt. Tijdens dat wegtransport, dat dwars door Dublin langs de rivier de Liffey voert, krijgt Bolk Transport assistentie van 15 motorrijders van de Ierse politie. ‘We komen er vaker en ze kennen ons goed en weten dat wij dat zorgvuldig doen’, zegt Savenije die in 2012 voor het laatst gigantisch lagertanks bij Guinness afleverde en op de plek takelde/monteerde. Bolk Transport verzorgt dus dergelijke transporten van A tot Z voor opdrachtgever Ziemann/Holvrieka.
De gigantische klus trok ook de aandacht van RTV Oost. Zij stuurden een camerateam mee om er een reportage van te maken. Die reportage wordt door RTV Oost uitgezonden. De datum is nog niet bekend, maar AlmeloNieuws.nl zal dat t.z.t. melden.

Bekijk het filmpje op YouTube

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina