Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-10-2008  

Werkzaamheden spoor Twente

 

Almelo Verdiept
Ter hoogte van de toeritten naar de verdiepte bak bij de Joost van den Vondelstraat en de Bellavistastraat worden op zaterdag 11 oktober tussen 06:00 en circa 23:00 uur damwanden tussen het hulpspoor en de verdiepte bak verwijderd.

Zaterdag vinden hiervoor voorbereidende werkzaamheden plaats. Het is onder meer nodig om een bovenleidingportaal te verplaatsen. De werkzaamheden hebben tot gevolg dat de overweg Rietstraat is afgesloten voor al het verkeer van zaterdag 11 oktober 00:00 uur tot zondagmiddag 16:00 uur. De Gemeente Almelo stelt omleidingroutes in. De overweg Nieuwstraat is dan ook nog afgesloten in verband met het maken van de definitieve overbrugging over de verdiepte bak. Tevens worden er werkzaamheden aan het perron van station Almelo de Riet uitgevoerd.

HENGELO
Bommenonderzoek station Hengelo
De komende jaren ondergaat de gehele stationsomgeving van Hengelo een metamorfose. Onder het station komt hiervoor een nieuwe, bredere voetgangerstunnel. Bij eerder onderzoek is gebleken dat er verdachte objecten aanwezig zijn op de plek waar de voetgangerstunnel komt. Komend weekend gaan specialisten de verdachte objecten benaderen en ruimen. De stationsomgeving is het gehele weekend afgesloten en niet toegankelijk. Op de parkeerplaats naast het Fanny-Blankers-Koen stadion aan de Kuipersdijk in Hengelo is een tijdelijk bustransferium ingericht, waar vervangend busvervoer aankomt en vertrekt.
Direct omwonenden en betrokkenen zijn over het onderzoek en de gevolgen hiervan geïnformeerd.

Onderdoorgang Verlengde Amerikalaan Hengelo
Voor de realisatie van een onderdoorgang onder de spoorlijn Hengelo-Almelo, ter hoogte van de Verlengde Amerikalaan in Hengelo, vinden komend weekend voorbereidende werkzaamheden plaats. De onderdoorgang, die naar verwachting begin 2010 gereed zal zijn, maakt deel uit van de ontwikkeling van het gebied ter ontsluiting van het bedrijventerrein Buren en Westermaat te Borne in de gemeente Hengelo.

OLDENZAAL
Spoorviaduct Eektestraat Oldenzaal
In opdracht van ProRail wordt het bestaande spoorviaduct Eektestraat (verlengde van de Ossenmaatstraat) in Oldenzaal vervangen. Zaterdag vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Het nieuwe viaduct is naar verwachting eind 2009 gereed.

DE LUTTE
Onderdoorgang Lossersedijk De Lutte
Ter hoogte van de Lossersedijk in De Lutte (gemeente Losser) vindt de aanleg van een tunnel onder het spoor plaats. Deze tunnel vervangt de daar gelegen spoorwegovergang, die sinds augustus afgesloten is. Dit weekend werkt de aannemer zowel overdag als in de nacht aan seintechnische aanpassingen van de spoorbeveiliging. De onderdoorgang zal medio 2009 open gaan voor het verkeer.

TRAJECTEN ALMELO-HENGELO-ENSCHEDE EN HENGELO-OLDENZAAL
Op meerdere plaatsen op bovengenoemde trajecten vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.
Daarnaast wordt de spoorconstructie van de brug over de Azelerbeek, ter hoogte van de overweg Het Hag in de gemeente Borne vernieuwd. In Enschede, tussen het viaduct de Ruyterlaan en de Johan Wijnholtstraat, gaat de aannemer gedeelten van het spoor vervangen.

GEVOLGEN VOOR HET TREINVERKEER
Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er gedurende bovengenoemde periode geen treinen op de trajecten Almelo-Hengelo-Enschede en Hengelo-Oldenzaal . Er rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl en/of www.syntus.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (€ 0,70 p.m.). Internationale reizigers kunnen www.NSHispeed.nl raadplegen of bellen naar 0900-9296 (€ 0,35 p.m.).

Archief
Terug naar vorige pagina