Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-05-2015  

BizzKidz Erasmus tweede in landelijke finale

 

AMSTERDAM – Het team 5VWO van scholengemeenschap Erasmus is onlangs als tweede geëindigd tijdens de landelijke finale in de poule met VWO en ROC teams van de zogeheten BizzKidz Management competitie die werd gehouden bij de Hogeschool van Amsterdam. Ook de overwinning ging naar Twente en wel naar het Assink Lyceum in Haaksbergen. Het Drachtster Lyceum eindigde als derde.
Vooraf aan de finale werden door duizenden studenten uit Nederland en België vier intensieve voorrondes en twee halve finalerondes gestreden via internet. In Amsterdam volgde uiteindelijk de finale met zestien teams om de titel Managers van het Jaar 2015.
In de finale werden de teams ingedeeld naar opleidingsniveau waarin zij tijdens vier rondes het fictieve bedrijf Digisoft marktleider moesten maken in een zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.

Het team van Erasmus bestond in de voorrondes uit Stan Dumont, Silvio Leussink , Daphne Wessels en Tess Krommendijk. De laatste twee ontbraken tijdens de finale maar Daan Geerdink toonde zich een waardige vervanger. Docent economie Johan Bolk ging mee als teamleider.

< De vier Almeloërs links op de foto en rechts het team van het Mollerlyceum Bergen op Zoom dat evenmeens een tweede prijs behaalde.
© Hogeschool Amsterdam

Archief
Terug naar vorige pagina