Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-03-2015  

Zittend Boertje dankzij donaties terug

 

ALMELO – Dankzij een donatie van 10.000 euro van de stichting Stadsherstel en 2.000 euro van Rotary Ambt Almelo wordt een replica gegoten van het bronzen zittende boertje, van kunstenaar Hendrik Chabot. Het kunstwerk dat ooit de brug over de Almelose Aa sierde in de Grotestraat Zuid, werd begin februari 2011 gestolen door koperdieven.

De sponsoren hebben in een gesprek met de gemeente een aantal locaties aangewezen waar het nieuwe gietsel mogelijk ‘hufterproof’ geplaats kan worden. Zo komt een plek bij het nieuwe stadhuis in beeld, een plek tegenover het Kruidvat in de Grotestraat Noord en een plek in het verlengde van de bomen bij de wasserette in de Grotestraat Zuid in de richting van de Koornmarkt. De oude plek boven de Aa is inmiddels voorzien met een kunstwerk ter ere van de in Almelo geboren austronaut Wubbo Ockels, die onlangs is overleden en niet meer een toegezegd bezoek kon nakomen door ziekte. Waar het beeld uiteindelijk komt te staan is nog niet bekend.

Kunstenaar Hendrik Chabot (1894-1949) wordt in Rotterdam, de stad waar hij opgroeide en werkte, geëerd met een eigen Chabot Museum.
 

Archief
Terug naar vorige pagina