Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-03-2015  

Wilders legt krans bij Armeens monument

 

ALMELO – ”De Armeense genocide is een inktzwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis, die altijd herdacht moet worden en nooit vergeten mag worden”, zei Wilders tijdens de karnslegging bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de massamoord door Turken op Armeniërs in 1915.
Hij riep premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander op om de honderdste herdenking van de zogeheten Armeense genocide bij te wonen. Op 24 april wordt in de Armeense hoofdstad Jerevan herdacht dat de volkerenmoord honderd jaar geleden begon in Istanbul, toen nog de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
Wilders herhaalde daarbij de oproep die eerder het CDA, SGP en CristenUnie deden in de Tweede Kamer. “Toon uw respect en ga erheen en laat u niet tegenhouden uit angst voor de Turkse regering”, aldus de PVV-leider tijdens zijn korte verkiezingscampagne in Almelo.
Na de kranslegging en zijn toespraak in het Armeens centrum, stapte Wilders meteen weer in zijn gepantserde auto en beantwoordde geen vragen van de pers of het publiek.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina