Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-02-2015  

Finkers luistert carnavaleske sleuteloverdracht op

 

ALMELO – Traditioneel wordt in Almelo op de vrijdag van het carnaval-weekend de Stadssleutel overgedragen aan de Stadsprins. Prins Renzo 1 van De Knoll'ntrekkers uit Bornerbroek toog dus met zijn gevolg naar bijna oude stadhuis om deze ‘machtige’ sleutel in ontvangst te nemen uit handen van waarnemend burgemeester Willem Urlings.
Urlings gaf Renzo 1 nog wat tips mee en waarschuwde alvast dat het carnavaleske Bornerbroek dan wel bijna alles zelf bestiert, maar dat vanaf de bovenste verdieping van het nieuwe stadhuis nu ook zicht is over het XL Businesspark heen om de ‘Brookers’ in de smiezen te houden.
Prins Renzo 1 vond het jammer dat de bouw van dat stadhuis toch flink hogere kosten en enige vertraging met zich meebracht, want hij had maar wat graag als eerste de Stadssleutel in dat nieuwe paleis willen ontvangen. Toch ook hij moest toegeven dat het ook een eer is om als laatste prins dat te mogen hebben doen in het Schip van architect Oud.
Renzo 1 had bovendien voor een verrassing gezorgd. Niemand minder dan cabaretier Herman Finkers bezong op carnavaleske manier de start van het carnaval met twee liederen. Ko wit de Floo, een lofzang op de vroeger stadsmuzikant ‘Koperen Ko’ en een speciaal gecomponeerd Almelo’s Volkslied op de stad waar zijn geboortewieg stond.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina