Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-02-2015  

Wijkteams TMZ rijden elektisch door de regio

 

Proefrit
Om tot een goede keuze te komen hebben twee wijkteams in november vorig jaar al een proefrit gemaakt. Echtermeijer: “Hieruit bleek dat ook zij enthousiast zijn. Het was voor hen heel eenvoudig om met deze auto’s te rijden. Dat gaf de doorslag om voor de elektrische smart te kiezen.” Bij mooi weer kunnen de wijkteams hun cliënten al bezoeken met een elektrische fiets. Tijdens de koudere dagen lijkt de nieuwe smart een uitkomst.

Opladen
De elektrische auto heeft geen uitlaat. Met een volle accu kan een afstand van 145 kilometer worden afgelegd. Echtermeijer: “TMZ heeft gekozen voor snelle laders, zodat de accu binnen 2 uur weer volledig is opgeladen. Onze nieuwe locatie Het Weggeler in Almelo had op de parkeerplaats al een oplaadpaal. Inmiddels zijn ook de andere locaties, waar binnenkort met de elektrische auto’s wordt gereden, voorzien van één of meerdere oplaadpalen.”

Thuiszorg
De professionele en vriendelijke wijkzusters van TMZ bieden goede en persoonlijke zorg, zodat cliënten op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen. Hierbij is het uitgangspunt om hen goed te leren kennen en een persoonlijke relatie op te bouwen. Om deze reden werkt TMZ vanuit kleine wijkteams, zodat cliënten weten wie hen komt helpen. Ook in de nacht en bij specialistische zorg kunnen zij op de wijkzusters van TMZ rekenen.

TriviumMeulenbeltZorg
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2100 medewerkers en 1300 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk. Meer informatie is te vinden op www.triviummeulenbeltzorg.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina