Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-02-2015  

Rumoer over zware bezuinigingen

 

ALMELO – Voor de VVD bestaan er geen ‘heilige huisjes’ als het op bezuinigen aankomt. Dat bleek bij monde van raadslid Arjen Maathuis tijdens het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Voor 15 miljoen euro wil het college van B&W structureel bezuinigen. Opnieuw forse aderlatingen voor o.a. de bibliotheek, cultuur, sport en sociale zaken en hogere lasten voor de burgers via hogere tarieven en hogere OZB.
De gemeenteraad wijdt er de komende maanden een kerntakendiscussie aan, maar er lijkt een meerderheid om de sociale agenda te ontzien door niet akkoord te gaan met het afschaffen van vrijstellingen van gemeentelijke lasten voor minima. Dit tot vreugde van de vertegenwoordigers van de koepelorganisatie Almelo Sociaal. Dinsdag al discussieerde de raad over het voorliggende beleidskader Sport en ook daar vallen voor enkele verenigingen zeer harde klappen als het aan het college ligt.
In Rumoer werd tevens aandacht gevraagd voor de Armeniër Matevosyan die met zijn familieleden het land moet verlaten omdat de asielverzoeken werden afgewezen. Een groep stadgenoten maakt zich sterk tegen dit besluit, maar de invloed van de gemeente daarop is miniem. Alleen als er sprake is van een zeer schrijnend geval zal het college van B&W het dossier onder aandacht brengen van staatssecretaris Fred Teeven, meldde waarnemend burgemeester Willem Urlings al eerder.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina