Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-12-2014  

Geslaagde Businesslounge SOWECO over MVO

 

ALMELO – Regionaal werkvoorzieningsschap SOWECO in Almelo organiseerde onlangs een geslaagde BuitenGewone Businesslounge voor haar relaties en opdrachtgevers over de nieuwe Participatiewet. De genodigden luisterden na het welkomstwoord van Drs. Reinier van Broekhoven, algemeen directeur van SOWECO, met aandacht naar het verhaal van professor dr. Johan Wempe over de nieuwste ontwikkelingen in het kader van maatschappelijk ondernemen. Volgens Wempe, oprichter van MVO Nederland, is maatschappelijk verantwoord ondernemen een onomkeerbaar proces dat vraagt om nieuwe business-modellen bij bedrijven en organisaties en gaf daarbij verschillende voorbeelden.
Centrale vraag tijdens de aansluitende paneldiscussie, geleid door Martin Steenbeeke, was de betekenis van de Participatiewet voor bedrijven. Jaap Spoorenberg, voorzitter hoofdbestuur IKT, gaf aan dat deze materie door grotere bedrijven al wordt omarmd, maar nog te weinig bekend is bij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Nu is ook voor hen het moment gekomen om daar vorm en inhoud aan te geven. Hier ligt dus ook voor overheden een uitdaging. Maud van Geel, manager Extend, komt veel bij bedrijven om advies te geven over de manier waarop zij duurzaam werk kunnen bieden aan arbeidsgehandicapten Ook zij ziet bedrijven worstelen met deze materie, maar benadrukte dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om deze mensen een plek te geven en tegelijkertijd meerwaarde te creëren bij het bedrijf. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld doordat een betere dienstverlening kan worden verleend of doordat bedrijven door een socialer beleid uit te dragen, een hogere gunfactor krijgen.

Het was de tweede keer dat SOWECO deze BuitenGewone Businesslounge organiseerde. Naast het inhoudelijk gedeelte was er uiteraard ook ruimte om te netwerken.

Archief
Terug naar vorige pagina