Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-11-2014  

Basisonderwijs Almelo bundelt de krachten

 

ALMELO – Minder geld en krimp van het aantal leerlingen, maakt ook de samenwerking tussen openbaar onderwijs en christelijk onderwijs mogelijk. Een fusie lijkt nog een brug te ver, maar de drie grootste aanbieders van basisonderwijs hebben wel gezamenlijk de RO-groep uit Maastricht gevraagd te onderzoeken waar in Almelo nu en in de toekomst onderwijslocaties moeten blijven, zodat ook dan goed en bereikbaar onderwijs verzekerd is. De schoolbesturen van OPOA, PCO en Qou Vadis hebben het voornemen uitgesproken mogelijkheden te onderzoeken om bij de ondersteuning van hun scholen zoveel mogelijk samen te werken. Geld en medewerkers kunnen dan volgens de besturen nog beter worden ingezet.
Door samen te werken waar het mogelijk is, ook met de besturen die maar één school in Almelo hebben en die nog niet bij het proces betrokken zijn, ontstaat een stevig toekomstperspectief voor de Almelose basisscholen, uitgaande van behoud van diversiteit en versterking van de onderwijskwaliteit. Krimp wordt op deze manier een kans voor het basisonderwijs in Almelo, is de mening van de gezamenlijke besturen.
Niet ondenkbaar dus dat openbaar basisonderwijs en basisonderwijs op christelijke grondslag vanuit één schoolgebouw in de wijken zullen gaan plaatsvinden. Een begin van ontzuiling?
 

Archief
Terug naar vorige pagina