Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-11-2014  

CTT en Eurol kunnen door op XL Businesspark

 

ALMELO - De Raad van State ziet geen bezwaren in de ontwikkeling van tranche 3A van XL Businesspark Twente. Met die uitspraak van woensdag jl. staat het licht definitief op groen voor bedrijven die zich op dit gedeelte van het bedrijventerrein willen gaan vestigen. Ook de aanleg van de laad- en loskade kan hierdoor onverminderd doorgaan.
Daarmee kan Container Terminal Twente (CTT) door met de bouw van een terminal voor de overslag van containers. CTT bereikte ook met de gemeente Almelo een akkoord over het te realiseren kantoorgebouw.
De uitspraak van de Raad van State betekent eveneens dat smeermiddelenproducent Eurol zich definitief mag vestigen op dit deel van het XL Businesspark. Voor beide bedrijven is de laad en loskade aan het Twentekanaal van groot belang.
Tegen de ontwikkeling van tranche 3A verzette zich een ondernemer met een agrarisch bedrijf. Het verzet faalde bij de Raad van State op alle fronten. Temeer daar een onteigeningsprocedure is gestart waarbij ook de gronden van de agrariër buiten het gebied zijn geborgd voor overname.

Archief
Terug naar vorige pagina