Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-11-2014  

Mark Rutte op sociale tour in Almelo

 

ALMELO – Minister-president Mark Rutte heeft vandaag een werkbezoek afgelegd in Almelo. Hij bezocht daarbij diverse sociale projecten om zich te informeren hoe de gemeente Almelo dat aanpakt.
De premier was dinsdagavond laat aangekomen in de stad en overnachtte in het Huis van Bewaring in de Marktstraat, het hotel dat in mei jl. nog de Pieter van Vollenhoven Herbestemmingsprijs in de wacht sleepte.
Woensdagmorgen woonde de premier een multidisciplinair overleg bij, waarna de lunch werd gebruikt in Lunchroom Feijn aan het Kerkplein. Een project van de stichting Aveleijn voor mensen met een beperking.
Na de lunch was er het persmoment in de Poulinkstraat waar (ex-) verslaafden uitvoering gaven aan het Dagloonproject middels het aanharken en vegen van blad, Voor die deelnemers was het een totale verrassing dat Mark Rutte kwam kijken en met hen uitvoerig in gesprek ging en geduldig poseerde voor het maken van selfies en foto’s door de pers. Het Dagloonproject moet de deelnemers een zinnige dagbesteding geven i.p.v. doelloos in de binnenstad rond te hangen. In ruil daarvoor krijgt men een kleine dagvergoeding.
Vandaar ging de premier naar Magna Porta voor een uitvoerig gesprek met sociale rechercheurs die vanuit deze kantoortoren langs de A35 in Twents verband opereren.

Fotoreportage: Jan Bril


Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina