Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-10-2014  

Vernieling lamp monumentale Linkerbruggetje

 

ALMELO – Het monumentale Linkerbruggetje over het kanaal Almelo-Nordhorn is een bruggetje dat alle Almeloërs sinds mensenheugenis al kennen. Enkele jaren geleden werd het bruggetje, dat alleen toegankelijk is voor wandelaars en fietsers, volledig gerestaureerd. Het vormt de verbinding tussen de de wijk Sluitersveld en de Gravenallee en wordt veel gebruikt door omwonenden voor een fijne wandeling door het grafelijk domein.
Het bruggetje kreeg bij de restauratie tevens haar lantaarn terug, bovenop het hoogste punt van de vroegere draai-as, voorzien van 2 rode lichtzijden en twee witte. Het rode licht staat symbolisch voor een geblokkeerde doorvaart in het kanaal en het witte licht beschijnt het smalle brugdek zodat ook in donkere uren men enig zicht heeft.
Toch vonden drie volwassen onverlaten het onlangs nodig om de lantaarn met stenen stuk te gooien. Dat werd door omwonenden echter waargenomen en daarvan is ook melding gemaakt bij de politie. Een weekje ‘water en brood’ en een ‘pluk ze-actie’ lijkt de getuigen wel op haar plaats, na deze afkeurenswaardige en zinloze daad!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina