Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-09-2014  

HG-certificaat voor Voedselbank Almelo

 

ALMELO – Voedselbank Almelo heeft de keuring voor het werken op correcte wijze t.a.v. voedselveiligheid en hygiëne prima doorstaan. De voedselbank die wekelijks zo’n 170 cliënten van voedselpakketten voorziet, kreeg deze week van keuringsbureau Houwers Groep uit Geldermalsen het HG-Certificaat uitgereikt als bewijs van zorgvuldige omgang met voedsel dat aan cliënten op sociale gronden wordt verstrekt.
Bij de voedselbank werken in totaal 55 vrijwilligers die betrokken zijn bij het inzamelen en verpakken van voedsel zoals verse groenten of groenten in blik, aardappels, brood, vlees(waren), ontbijtkoek, toetjes, fruit, chips, frisdrank en pasta’s die door bedrijven worden beschikbaar gesteld.
Voorzitter Henk Zielhuis van Voedselbank Almelo was blij met het behalen van het certificaat; “Aan de hand van een inspectielijst zijn de basisvoorwaarden en de procesbeschrijvingen uit het handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken goed bevonden. De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne en goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team vrijwilligers. Voor ons is het verkrijgen van het HG-certificaat niet alleen een beloning voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren.”

Foto: Coen Mulder

Archief
Terug naar vorige pagina