Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-08-2014  

Bert Barends 40 jaar in dienst bij SW B.V. Almelo

 

ALMELO - Bert Barends (57) is allround onderhoudsvakman bij SW B.V. in Almelo. En dat op de kop af 40 jaar. Op vrijdag 22 augustus stond hij samen met zijn collega's stil bij dit heuglijke feit. Nietsvermoedend stond hij de bedrijfsbus, die hij normaal gesproken altijd zelf mee naar huis neemt, de donderdag ervoor af aan een collega, die 'even een wasdroger moest ophalen' die hij op internet had gekocht. De volgende ochtend trof Barends de hele auto van binnen en van buiten uitbundig versierd aan. Op de locatie in Schelfhorst, waar hij met een aantal collega's groot onderhoud uitvoert aan zo'n 200 woningen voor woningstichting St. Joseph Almelo, wacht hem een versierde keet en een 8-tal collega's die hem daar warm onthalen. De feestelijkheden houden de hele dag aan. Tussen de middag wordt hij gefêteerd op een uitgebreid buffet met alles erop en eraan op het hoofdkantoor in Almelo en spreekt regiodirecteur Gert Kampherbeek hem toe.
Uit elk woord van zijn speech komt naar voren dat Bert altijd op een positieve manier in zijn werk staat en dat hij een vriendelijk karakter heeft. Dat hij gewaardeerd wordt als een fanatieke en toch 'warme' vakman. Iemand die zijn collega's iets kan leren, maar die er ook open voor staat om zelf te leren en te blijven meegroeien in zijn vak. Bert verkent eerst altijd rustig de zaak als er aan een nieuw werk wordt begonnen. 'Dat grondige voorwerk zorgt ervoor dat het verdere proces altijd op rolletjes loopt,' benadrukt Bert zijn parool. Ook de veelzijdigheid van Barends is een aspect waar Kampherbeek de nadruk op legt. Bert is van alle markten thuis en op zulke mensen drijft de SW Groep, omdat het een totaal onderhoudsbedrijf is. Ondanks het feit dat de markt de afgelopen jaren flink onder druk stond, heeft men de mensen aan het werk weten te houden.
Bert Barends begon na de LTS, op 15-jarige leeftijd, als leerling-schilder bij een schildersbedrijf in Amsterdam. Toen hij 17 was verhuisde hij met zijn ouders naar Almelo en kon hij direct aan de slag bij SW dat toen nog de SchildersWacht heette. Na 40 jaar is hij een aardig ingeburgerde Tukker geworden, al is er een ding waarin hij zijn roots niet verraadt en dat is Ajax. 'Natuurlijk is Heracles ook een club om rekening mee te houden, maar ik heb van jongs af een echt Ajax-hart', zegt Barends. Dat Bert misschien wel zijn 50-jarig jubileum gaat halen bij SW, doet hem alleen maar deugd. 'In november 2013 werd ik getroffen door een hartinfarct, waarvan ik inmiddels ben hersteld. Maar de betrokkenheid bij mij en mijn familie en het 'wij-gevoel', benadrukken de collegiale werksfeer bij SW. Dus wat dat aangaat hou ik het best nog 10 jaar vol'. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina