Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-08-2014  

stAP ruziet met de gemeente

 

ALMELO – De vorming van de nieuwe stichting Almelo Promotie gaat sinds de start al met ‘geruzie’ gepaard met de gemeente. De stichting krijgt jaarlijks een ‘zak’ met geld om Almelo in de picture te zetten en is tevens de subsidieverdeler voor de organisaties van evenementen in de stad.
In het verleden oordeelde de gemeente zelf over de subsidieaanvragen. Onduidelijkheid bestaat er echter over de in het verleden verrichtte hand-en spandiensten van de gemeente aan organisatoren, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van dranghekken e.d. Dat ging meestal kosteloos, maar de gemeente wil sinds de privatisering van Almelo Promotie, centen ontvangen voor de hand- en spandiensten en dat gaat weer ten koste van de uit te keren subsidies aan organisatoren.
Omdat in het verleden die hulp in natura nimmer is omschreven, worden organisatoren van evenementen die al langer bestaan, opgezadeld met flinke extra kosten. Dat werkt volgens Almelo Promotie nadelig voor die organisatoren en gaat ook ten koste van de stadspromotie. Het gesteggel duurt inmiddels al twee jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina