Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-08-2014  

Vrijwilligers draaien warm voor Stadsmusical

 

ALMELO – De stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ beeld het verhaal uit van 100 jaar Stad en Ambt Almelo waarin de opkomst en ondergang van de textielindustrie wordt uitgebeeld met al zijn facetten voor de Almelose samenleving. Het script werd geschreven door Dick van de Heuvel, Laurens ten Den en Jan Tekstra en de muziek is van Jan Tekstra en Floris Verbeij.
Naast de professionals worden veel figuranten ingezet tijdens de voorstellingen, die hoe kan het anders, worden gegeven op het laatste restantje historie van de textielindustrie, het Indië-complex. Nog een heel klein stukje is als magazijn in gebruik door TenCate dat inmiddels al lang geen textielconcern meer is maar producent van hoogwaardige technische kunststofvezels met toepassingen in de sport, luchtvaartindustrie en defensie.

De hoofdrol is voor Janke Dekker. Zij personifieert Almelo in een door haar familie georganiseerd tuinfeest vanwege haar 100-jarige verjaardag. De actrice uit o.a. de film Covergirl en de remake van De Lift van regisseur Dick Maas ‘Down’, heeft een zijdelinkse binding met Almelo als echtgenote van TV-presentator Tom Egbers die zijn liefde voor Heracles Almelo nooit onder stoelen of banken steekt, de club waar hij in zijn jeugd ook een balletje trapte.
Zo komt ook ‘De Zwarte Meteoor’ Steve Mokone voor in de musical, een icoon als zwarte voetballer bij de Almelose club in de late jaren ‘50.
Naast een cast van zeven professionele artiesten en tien bijzonder goede amateurs, doen er ook zeker zo’n 150 Almelose zangers, zangeressen en figuranten mee aan de stadsmusical die mede dankzij een gezamenlijke borgstelling van 50.000 euro door de gemeente en het eveneens 100-jarige Aws Beter Wonen gehouden kan worden.
Van 10 t/m 20 september is het dus spektakel op het Indië-complex. Kaarten vanaf 25 euro kunt u reserveren via de ticketservice van het Theaterhotel dat belangeloos meewerkt.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina