Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-08-2014  

Promo voor Rabo Dikke Banden Race

Extra veiligheid rond Reclamekaravaan
 

De wielerwedstrijd voor de jeugd is vorig jaar geïntroduceerd bij de Profronde Almelo en was een geweldig succes met bijna 100 deelnemers uit Almelo en omgeving en heel veel publiek langs de kant van de weg. De prijswinnaars Quinten, Sterre, Milan, Isabel, Gijs en Xandra kregen een grote beker en mochten daarna een rondrit maken in één van de open sportauto’s over het parcours.

Al zijn de eerste inschrijvingen al binnen, toch gaat de Profronde Almelo flink reclame maken voor de Dikke Banden Race. Ze wil nog meer deelnemers en dit keer helpt de vakantiespreiding een beetje. Heleen Moolhuijzen: ‘Maandag 18 augustus beginnen de scholen weer. Dat is eerder dan vorig jaar. We gaan de scholen ook vragen of ze de leerlingen nog een keer willen attenderen op de Dikke Banden Race. De kinderen hebben dan tijd genoeg om zich nog aan te melden.’

Voor de organisatie van de Rabo Dikke Banden Race werkt de Profronde Almelo weer samen met de plaatselijke wielervereniging de Zwaluwen en de Rabobank. De race voldoet aan de eisen van de KNWU. Dat betekent onder meer dat het dragen van een wielerhelm verplicht is. Kinderen moeten wel hun eigen fiets mee nemen. Als ze geen helm hebben, kunnen ze er voor de wedstrijd een via de organisatie lenen.

Kinderen die zich willen inschrijven kunnen dat doen op de site van de Profronde Almelo www.profrondealmelo.nl of op www.rabosport.nl/wielrennen/dikkebandenrace.

Extra veiligheid rond Reclamekaravaan
De organisatie van Profronde Almelo gaat extra motorbegeleiders inzetten tijdens de tocht van de reclamekaravaan. Doel is het voorkomen van 'gaten' in de karavaan en om te voorkomen dat mensen teveel op de rijbaan komen waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het aantal begeleiders wordt verdubbeld van 15 naar 30 vrijwillige begeleiders. De organisatie verzoekt toeschouwers met klem om aanwijzingen op te volgen.

Archief
Terug naar vorige pagina