Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-08-2014  

Almelose huizenmarkt trekt aan

 

ALMELO – Volgens de Trendmonitor van de gemeente Almelo trekt de lokale huizenmarkt aan. Te koop staande huizen staan gemiddeld 42 dagen korter in de aanbieding dan in 2013. Ook de vraagprijs is gemiddeld 5.000 euro hoger terwijl het aanbod stabiel blijft.

Het economisch herstel is tweeledig. Zo maakte luchtvaart-toeleverancier Aeronamic in Almelo in korte tijd twee enorme orders bekend voor o.a. de Joint Strike Fighter van Lockheed Martin en de Airbus A350 die in november het luchtruim zal kiezen. Aeronamic zal in de komende zes jaar de personeelsbehoefte zien groeien tot boven de 200. Het hoogwaardige technologiebedrijf ziet tot 2020 de omzet verdubbelen van 38 naar 76 miljoen euro. Er zal in de komende jaren vooral behoefte zijn aan werktuigbouwkundigen en elektrotechnici op HBO en MBO-niveau maar ook aan assemblagemedewerkers. De orders staan garant voor volgorders en bieden twee generaties werk.

Minder gaat het met de middenstand. Ook dit jaar steeg de leegstand in winkels en kantoorruimtes. Toch is er een kentering waarneembaar in het aantal werkzoekenden. In 2013 steeg dat aantal nog flink, maar in het eerste halfjaar van 2014 is dat gestabiliseerd. Wel gaat de langdurige werkloosheid haar tol eisen. Veel WW’ers zijn door de aflopende WW gedwongen overgestapt op een bijstandsuitkering. Een stijging van 11 procent.

Archief
Terug naar vorige pagina