Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-07-2014  

Vierde muurgedicht siert gevel in Kerkengang

 

ALMELO – Decoratieschilder Freddy Hoevers heeft aan de Kerkengang een vierde muurgedicht aangebracht op de zijgevel van de voormalige pastorie van de Grote Kerk.
Eerder al werden gedichten aangebracht op de gevel van appartementengebouw Manchester (Willem Wilmink), aan de Holtjesstraat, de zijgevel van apotheek Van Goinga (Cornelius Onno Jellema)aan de Oude Veemarkt en op een gevel op Het Schokland (Tellegen) bij het braakliggende grondstuk.

Het vierde muurgedicht van Almelo met als titel 'Klein museum' van Hendrikje Koersen (pseudoniem voor Henny Smit) siert een karakteristieke plek van het oude deel in de binnenstad waar zich het Wevershuisje bevind en veel wandelaars voorbij komen.

De Almelose woningstichting Beter Wonen is een van de ‘aanjagers’ van het project om in totaal in de komende jaren circa 10 tot 15 gedichten te realiseren met behulp van verschillende partijen die op hun eigen plek in de stad dit concept oppakken. Het vijfde gedicht moet verschijnen op de hoek Hofkampstraat/Grotestraat Zuid.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina